Trainingen leiderschap

Leiderschap en management

Zelfontwikkeling is een continu proces.

Wat maakt iemand een goede leidinggevende? Hoe kun je het volledige potentieel van medewerkers benutten? Vaak draait de dag om het uitvoeren van taken en het behalen van targets. Maar hoe verwacht je eigenlijk dat je medewerkers dit gaan bewerkstelligen? Deze sessies helpen je om elke boodschap helder te brengen en jezelf en je team te blijven resetten voor maximaal succes. Kortom: haal meer rendement uit ieder talent.

 
 

Persoonlijke effectiviteit

Grip op jezelf, je omgeving en de situatie.

Zelfvertrouwen, assertiviteit, het beste uit jezelf halen, doelen behalen, je cirkel van invloed vergroten. Allemaal termen die te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. Deze training helpt je om meer controle over jezelf, de situatie en je omgeving te krijgen. Je leert obstakels te overwinnen en effectiever te communiceren.

Trainingen Persoonlijke effectiviteit
 
 
Trainingen stressmanagement

Stressmanagement & Veerkracht

Word stress en tegenslag de baas.

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Tegenwoordig hebben we allemaal wel eens te maken met stress op het werk. Hoe zorg je ervoor dat je stressbestendiger wordt en veerkrachtiger? De nieuwste theorieën, methoden en technieken uit de positieve psychologie helpen je om sterker in je schoenen te staan en beter met stress om te gaan.

 
 

Timemanagement

Wees de tijd te slim af.

Wil je meer tijd overhouden? Een betere work-life balance? Niet planmatig ingesteld? Maak schoon schip met uitstelgedrag. Leer prioriteiten te stellen, efficiënter te werken en je planning goed te bewaken. In deze training worden Timemanagement technieken niet alleen verkend, maar direct verzilverd. Naast tijdsindeling en werkvoorbereiding wordt er ook ingezoomd op eventuele onderliggende blokkades. Dus ook aan de attitude wordt gewerkt.

Trainingen timemanagement
 
 
Trainingen gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken

Word een meester met woorden.

Luisteren, samenvatten, doorvragen. Krachtige vragen stellen. De kracht van de stilte. Constructief feedback geven. In deze training komen alle communicatie basics en gespreksmodellen aan bod, zoals het voeren van beoordelings-, functionerings- , handhavings- , ziekteverzuim- en slecht nieuws gesprekken.

 
 

Trainersvaardigheden

Leer het geheim van een goede training kennen.

Wat is de essentie van een training, en wat maakt nou een training tot een goede training? In dit leertraject krijg je nieuwe kennis aangereikt waarmee je jouw didactische vaardigheden kunt verbeteren en zelf een prima training of workshop kunt ontwikkelen. Ideaal voor wie weleens interne workshops of trainingen geeft. Kortom: Personal Excellence laat je graag kennis maken met de kneepjes van het vak.

 

Wat komt er in dit leertraject allemaal aan bod?

 • Hoe stel je een leerdoel op?
 • Het kiezen van de juiste werkvorm
 • Het verbeteren van de groepsdynamiek
 • Effectief communiceren voor een groep
Trainingen trainingsvaardigheden
 
 
Trainingen coach Leidinggevende

Coachingsvaardigheden voor leidinggevenden

Van autocratisch naar coachend leidinggeven.

Zelf problemen oplossen en beslissingen nemen….of het zelf oplossend vermogen van werknemers vergroten? De kneep zit ‘m nu juist in het constructief aansturen van mensen. En dat vraagt veelal om een nieuwe leiderschapsstijl. In deze training staat inlevingsvermogen, inzicht, het geven van positieve feedback, leren delegeren en zelfstandig laten opereren centraal. Immers, een goede manager is niet automatisch een goede coach, maar met deze training kan iedere manager het beste uit medewerkers en team halen.

 
 

Teamcoaching en teamontwikkeling

Til je team naar een hoger niveau.

Never change a winning team? Zelfs de beste teams lopen wel eens vast, of lopen net niet helemaal lekker. Bijvoorbeeld omdat de cohesie- of de groepsdynamiek niet optimaal is. Vervelend, want dit komt de teamprestaties natuurlijk niet ten goede. Teamcoaching helpt om de samenwerking naar een hoger plan te tillen. Bewustwording van teamkwaliteiten, het bespreekbaar maken van blinde vlekken, conflictbeheersing, en het vergroten van de effectiviteit en efficiëntie als team? Deze en meer topics komen ruimschoots in de training aan bod. Met als resultaat? Een team dat zich zowel individueel als gezamenlijk kan overstijgen.

Trainingen Team Coach
 
 
Trainingen MBTI

MBTI workshops

Wanneer mensen zelfbewust zijn, kunnen ze meer uit zichzelf halen. De Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®) is een glashelder model om het zelfbewustzijn te verbeteren. Deze vragenlijst helpt mensen om hun eigen en andermans persoonlijkheidstype te begrijpen, sterke kanten en ontwikkelpunten in kaart te brengen, begrip te krijgen voor anderen, en beter te communiceren op het werk en thuis. Toepassingsgebieden zijn: Communicatie – Leiderschap – Besluitvorming – Verandermanagement – Stressmanagement – Teamontwikkeling – Coaching – Loopbaanontwikkeling.

 
 

Overige specifieke thema’s: zoals veerkracht en vitaliteit in coronatijd

Personal Excellence maakt ook op maat in-company trainingen over specifieke thema’s zoals o.a. communicatie, teamcultuur, leiderschap, verandermanagement, probleemoplossing, conflicthantering en veerkracht. Juist dit laatste is nu van groot belang. In tijden van onzekerheid zien veel organisaties de veerkracht, vitaliteit en productiviteit bij werknemers flink afnemen. Niet vreemd. De druk op de ketel is hoog: bij zowel werkgevers als werknemers. Het werken op afstand, de hoge werk- of thuisdruk in combinatie met sociaal isolement maakt dat de verbondenheid met de werkvloer vaak ver te zoeken is. Juist doordat ‘alle dingen die het werkende leven zo leuk maken’ zijn weggevallen is het welbevinden en het werkgeluk bij veel mensen behoorlijk in de min komen te staan. Lees meer…

Trainingen Overige
 
 
 

Aanvragen gratis informatiegesprek over trainingen

Personal Excellence Informatie aanvragen

  Aanvragen gratis informatiegesprek - Trainingen

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mail

  Jouw bericht hier

  Samenwerkingspartners